ΔΡΑΣΕΙΣ

Σχολιασμένη Επιστημονική Δίγλωσση Έκδοση του Έργου του Αριστοτέλη

Η Εταιρεία Μελέτης των Επιστημών του Ανθρώπου έχει αναλάβει από το 2008 τη μετάφραση και την έκδοση των έργων του Αριστοτέλη. 

Η έκδοση όλων των έργων του Αριστοτέλη απευθύνεται στον αναγνώστη που θέλει να διαβάσει το έργο του φιλοσόφου, δίχως να είναι ειδικός στη φιλοσοφία, αλλά και στους φοιτητές και τους καθηγητές, που μπορούν πλέον να αναφέρονται σε μια ελληνική χρηστική έκδοση, ενιαία και επιστημονικά ενημερωμένη. Το κάθε έργο εκδίδεται με την ευθύνη ενός ειδικού και περιλαμβάνει το αρχαίο κείμενο του Αριστοτέλη και τη μετάφρασή του, καθώς και εισαγωγή, σύνοψη της επιχειρηματολογίας κάθε κεφαλαίου, σύντομα σχόλια και σημειώσεις, βιβλιογραφία, γλωσσάρι, και ευρετήριο ονομάτων και αρχαίων χωρίων. Τα έργα του Αριστοτέλη καταλαμβάνουν 22 τόμους, ο τελευταίος εκ των οποίων είναι ένα λεξικό βασικών αριστοτελικών εννοιών.

Την ευθύνη της έκδοσης έχει ο Γεράσιμος Κουζέλης, Καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και την επιστημονική διεύθυνση ο Βασίλης Κάλφας, Καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ο Παντελής Μπασάκος, Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Το έργο υλοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 

Κυκλοφορούν ήδη από τις εκδόσεις νήσος:

  • Κατηγορίαι – Περί Ερμηνείας

Μετάφραση, εισαγωγή, επιμέλεια: Παύλος Καλλιγάς

  • Περί γενέσεως και φθοράς

Μετάφραση, εισαγωγή, επιμέλεια: Βασίλης Κάλφας

  • Μικρά φυσικά

Μετάφραση, εισαγωγή, επιμέλεια: Ηλίας Ν. Γεωργούλας

  • Φυσικά

Μετάφραση, εισαγωγή, επιμέλεια: Βασίλης Κάλφας

  • Αθηναίων πολιτεία

Μετάφραση, εισαγωγή, επιμέλεια: Χλόη Μπάλλα

  • Τέχνη Ρητορική

Μετάφραση, εισαγωγή, επιμέλεια: Παντελής Μπασάκος

Cover-Aristorle-2-final   Aristotelis   cover_MIKRA-FYSIKA-NEWNEW   cover_FYSIKA-NEW   cover_ATHINAION   coverRetorica_Layout-1